Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

Vragen over e-Pipe

Hoe ontstaan lekken in de waterleiding?

Het water in de leidingen is zelf de oorzaak van mogelijke roest of corrosie. Waterleidingen zonder coating hebben al na twee jaar kans op afzettingen. Die veroorzaken eerst kleine, daarna grote lekken. De snelheid van het corrosieproces hangt af van de druk in de leidingen en de samenstelling en de temperatuur van het water.

Hoe ontdekt u roest of corrosie in de waterleiding?

Water uit roestende of gecorrodeerde buizen laat vaak lelijke roestbruine of blauwgroene sporen na. Bij gegalvaniseerde stalen leidingen is het water roodbruin, bij koperleidingen blauwgroen. Meestal merkt u het ook aan de kraan, als u het mondstuk losschroeft en daarin zinkgruis aantreft. Nieuwe leidingen geven meestal nog geen directe alarmsignalen, hoewel het corrosieproces ook daar al begonnen is.

Bij welke leidingen kan e-Pipe toegepast worden?

Bij gegalvaniseerde leidingen verwijderen we het roest en de corrosie tijdens het reinigingsproces. Daarna krijgen ze een beschermlaag. Koperleidingen geven we dezelfde behandeling. Ook bij niet-metalen leidingen werkt e-Pipe perfect.

Hoe controleren jullie of de leidingen helemaal schoon zijn?

We voeren verschillende visuele controles uit via kleppen en aansluitpunten.

Kan e-Pipe ook grote gaten in de leidingen herstellen of dichten?

Niet bij aanvoerleidingen. Soms vinden we, na de verwijdering van de corrosie, grote gaten aan de binnenkant van de leidingen. Dan vervangen we het beschadigde stuk en gaan we verder met de reiniging. Bij afvoerleidingen kunnen grote gaten, scheuren of breuken volledig gedicht worden met e-Pipe.

Maakt een e-Pipebehandeling lawaai?

Neen. Zowel de reiniging, het zandstralen als de coating aanbrengen gebeurt zonder lawaaihinder. Zowel u als uw directe buren hebben dus geen last van de behandeling.

Moet ik mijn vloeren beschermen?

Wij doen dat voor u met een speciale bedekking: wij schermen uw vloeren zodat ze niet vuil worden. Wij werken ook met een gesloten proces: het vuil uit de leidingen komt rechtstreeks in ons stofzuigers. Bovendien verloopt het hele proces binnenshuis: we brengen dus geen modder of vuil naar binnen door over en weer te lopen.

Hoe lang duurt een e-Pipebehandeling?

In een mum van tijd zijn uw leidingen gereinigd en hersteld. Voor een doorsneewoning zijn de werken na 2 à 3 dagen achter de rug. Bij gegalvaniseerde leidingen duurt het iets langer dan bij koperen buizen. Afvoerleidingen zijn meestal in 1 à 2 dagen gerenoveerd.

Hoe duurzaam is e-Pipe?

Zeer duurzaam. Onze coating is honderd procent bestand tegen corrosie en roest. Daarom geven we 25 jaar garantie op de behandeling van toevoerleidingen en 10 jaar garantie op afvoerleidingen.

Is e-Pipe veilig?

Uiteraard. De coating die we voor e-Pipe gebruiken, is goedgekeurd voor gebruik in drinkwaterleidingen.

Is e-Pipe een oplossing bij elektrolyse?

Elektrolyse is een vaak voorkomend probleem bij leidingnetwerken die uit verschillende metalen bestaan. Zo bezorgt een koppeling van galvanisé naar messing normaal geen elektrolyse, terwijl de overgangen van koper naar staal wel elektrolyse geven. In toevoerleidingen wordt elektrolyse opgenomen en meegedragen door water. De egale beschermingslaag van epoxy zorgt ervoor dat de elektronen niet meer opgenomen kunnen worden door het water. Zo blijven de leidingen elektrolysevrij.

Kan er na een e-Pipebehandeling nog aan de leidingen gewerkt worden?

Ja, dat kan zeker. Wij vragen enkel dat de loodgieter ons vooraf contacteert, zodat hij weet waarmee hij rekening moet houden.

Kunnen de leidingen opgeblazen worden tijdens de behandeling?

Neen. Op de leidingen wordt geen druk gezet aangezien we altijd een in- en uitgang voorzien.

Wordt de watertoevoer tijdens de behandeling afgesloten?

Tijdens de werken wordt de watertoevoer afgesloten. Om u niet volledig zonder water te zetten, voorzien we een tijdelijke kraan aan de waterteller zodat u water kan nemen om te koken of het toilet door te spoelen.

Hoeveel kost een leidingenbehandeling met e-Pipe?

De kostprijs is afhankelijk van uw woning. De oppervlakte van de woning of de lengte van de buizen spelen hierbij geen rol. Wat de kostprijs hoofdzakelijk bepaalt, is het aantal aftakpunten dat aanwezig is, zoals kranen, badkranen, douchekranen, boilers enzovoort. Voor een correcte prijs komen we vrijblijvend langs.

Wie zijn jullie werknemers?

Ons team bestaat uit gediplomeerde loodgieters en technici gespecialiseerd in leidingennetwerken. Zij volgden de nodige bijscholing en training en beantwoorden graag al uw vragen voor, tijdens en na de werkzaamheden.

Hoe ontstaan lekken in afvoerleidingen?

Boomwortels zijn een belangrijke oorzaak van beschadigde afvoerleidingen. Ook door een foutieve plaatsing van de leidingen of het gebruik van onaangepast materiaal kunnen lekken ontstaan.

Hoe ontdek ik dat mijn afvoer lekt?

Borrelende geluiden uit het toilet, een afvoer die trager werkt dan normaal of een rioolput die een vieze geur verspreidt in uw tuin, kunnen wijzen op lekken, barsten of scheuren in uw afvoerleidingen.