Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

Nieuws / blog

 • Is kraantjeswater gezond?

  drinking water

  Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan zeventig procent uit water. Om die hoeveelheid op peil te houden, drink je als volwassene best anderhalve tot twee liter water per dag. In België kiezen we voornamelijk voor bronwater in flessen. Toch is kraantjeswater goedkoper, en beter voor het milieu. Maar is het water uit onze kranen wel gezond?

  (meer…)

 • Hoe herken je loden leidingen?

  loden leidingen zijn een gevaar voor de gezondheid

  Hebt u een huis dat na 1970 werd gebouwd? Dan is de kans vrij klein dat u nog loden leidingen hebt. Bij een ouder huis is er dus een verhoogde kans dat deze leidingen aanwezig zijn, maar hoe herkent u nu zo’n loden leidingen?

  (meer…)

 • e-Pipe op Bouwbeurs Roeselare

  e-pipe op bouwbeurs roeselare

  Een oudere woning gekocht met versleten leidingen? Of vragen over de waterdruk in uw appartement? Kom ze ons persoonlijk stellen op de Bouwbeurs in Roeselare. U vindt e-Pipe op stand 800-801. (meer…)

 • Waarom barsten waterleidingen soms in de winter?

  Waarom barsten waterleidingen soms in de winter?

  Hoewel de winter officieel nog niet in het land is, zakken de temperaturen ’s nachts al richting het vriespunt. Daarmee is het volop tijd om dikke truien en warme winterjassen van zolder te halen. Maar hoe bereidt u uw leidingen voor op de winterkou? (meer…)

 • 3 manieren om water te besparen

  Bespaar water en bespaar zo ook kosten

  Elk jaar opnieuw is 31 oktober Wereldspaardag. De themadag gaat over het belang van sparen: geld opzij zetten als appeltje voor de dorst. En als u nu eens én geld opzij kon zetten, én het milieu sparen? Dat is pas toekomstgericht! Redenen genoeg om water te besparen dus. En het is niet eens moeilijk. (meer…)

 • e-Pipe zoekt versterking! Vacature: leidingrenovator

  Vacature monteur sanitair

  e-Pipe renoveert toevoer- en afvoerleidingen zonder breekwerk. Hoe dat lukt? Met de hulp van een topteam … en binnenkort misschien ook met jou! Op zoek naar een job met veel leerkansen en de beste collega’s van het land? Lees dan zeker verder! (meer…)

 • Hoe raakt een aanvoerleiding verstopt en wat doet u eraan?

  aanvoerleiding verstopt

  Door uw aanvoerleidingen stroomt water dat rechtstreeks van de watermaatschappij komt. Er zit geen vuil in en dus zou een aanvoerleiding niet verstopt mogen raken. En toch gaat het soms mis. Hier leest u hoe dat komt en wat u eraan kan doen. (meer…)

 • Bezoek e-Pipe tijdens Open Bedrijvendag

  Voorgevel e-Pipe

  Op bezoek bij e-Pipe? Dat kan! Op zondag 7 oktober openen wij onze deuren voor Open Bedrijvendag. (meer…)

 • Lek onder de vloer? e-Pipe herstelt zonder breekwerk

  Lek in de vloer? e-Pipe renoveert uw leidingen zonder breekwerk

  Opbollende vloerbekleding, een muffe geur in huis of zichtbare vocht- of schimmelplekken op de vloer: wat is er aan de hand? Nee, u zit niet met een klopgeest. De kans is groot dat er een lek zit in een leiding onder de vloer. (meer…)

 • Lage waterdruk in appartementsgebouwen

  Lage waterdruk in uw appartementsgebouw

  Geen of weinig water uit de kraan? Niets is zo vervelend als een douche met een zwakke straal. e-Pipe weet raad met lage waterdruk in uw appartementsgebouw. (meer…)

 • “Is mijn zwembad lek?” en andere belangrijke vragen

  e-Pipe weet raad bij lekken in het zwembad

  Wat een zomer! Bent u een van die gelukkigen met een eigen zwembad? Dan wist u de afgelopen weken wel waar u verkoeling moest zoeken. Het kan zijn dat het waterpeil een beetje daalt door verdamping tijdens een hittegolf zoals dit jaar. Maar zakt het waterpeil van uw zwembad meer dan 1 à 2 centimeter per dag? Dan is er misschien sprake van een lek in uw zwembad. (meer…)

 • e-Pipe renoveert leidingstelsel OCMW Herenthout

  leidingrenovatie Huis Driane e-Pipe

  Toen de medewerkers van het OCMW Herenthout een lek in de kelder van het Huis Driane ontdekten, lieten ze een loodgieter komen. Die stelde vast dat het hele buizenstelsel van de serviceflats verouderd was. Door het roest kon er bijna geen water meer door, waardoor de waterdruk afnam en het slechts een kwestie van tijd zou zijn voor er nieuwe lekken zouden ontstaan. (meer…)

 • Opticalc: de simpelste oplossing tegen kalkaanslag

  Opticalc, zoutloze waterontharder

  Kalkaanslag in uw keuken of badkamer? Eerder gaven we u al goede raad hoe u kalkaanslag verwijdert van kranen, tegels, douchewand of huishoudtoestellen. Maar wist u dat u kalkaanslag zelfs volledig kan vermijden? (meer…)

 • Renovaties met e-Pipe: zonder breekwerk, zonder hinder

  werkwijze E-pipe

  Slijtage aan uw waterleiding? Kalkaanslag of lekken? Dan is het wellicht tijd om uw waterleiding te renoveren.Uw waterleiding laten renoveren is vaak een tijdrovende klus die veel kap- en breekwerk met zich meebrengt. Liever geen schade aan uw woning? e-Pipe vernieuwt uw leidingen terwijl ze in de muur blijven. (meer…)

 • Camera-inspectie voor uw leidingen spoort snel problemen op

  camera-inspectie voor uw leidingen

  Regelmatige verstoppingen in de afvoer? Hardnekkige geuroverlast of vochtproblemen door slechte leidingen? Vaak is het moeilijk om de exacte oorzaak van de hinder in uw leidingstelsel te vinden. Met camera-inspectie komt u snel te weten waar de pijnpunten zitten. (meer…)

 • De afvoer ontstoppen: 3 veilige manieren

  Afvoer ontstoppen

  Als het water in uw douche, bad of gootsteen niet meer goed doorloopt, is het tijd om uw afvoer te ontstoppen. Let op met kant-en-klare chemische ontstoppingsmiddelen: te agressieve ontstoppingsmiddelen kunnen schade veroorzaken aan de leidingen en zijn vaak slecht voor mens en milieu. Hoe het dan wel moet? e-Pipe geeft raad.

  (meer…)

 • Handig! De kraan met spraakbesturing

  kraan met spraakbesturing

  Eerder spraken we al over de elektronische kraan die automatisch begint te lopen zodra u uw handen eronder steekt. Intussen staat de technologie weer een stapje verder. Dankzij the Internet of Things (IoT) is het nu zelfs mogelijk om uw kraan te bedienen via uw smartphone of … door ertegen te praten. (meer…)

 • Waterleiding vervangen: e-Pipe doet het zonder breekwerk

  Waterleiding vervangen? e-Pipe doet het zonder breekwerk

  Hoe ouder uw waterleiding, hoe meer ze te kampen krijgt met slijtage. Komt er bruin water uit uw kraan? Heeft u last van hardnekkige vieze geurtjes? Of hebt u een woning gekocht die al lang niet meer gerenoveerd is? Waarschijnlijk is uw complete waterleiding dan aan vervanging toe. Vermijdt u liever graaf- of breekwerk? Kies dan voor e-Pipe. (meer…)

 • Waterleiding in appartemenstgebouw herstellen: Hoe pakt u dat aan?

   

  Zijn de waterleidingen in uw appartement aan een opknapbeurt toe? Samen met de andere eigenaars kan u de herstelling op twee manieren aanpakken.
  (meer…)

 • Roest in de waterleiding: een teken dat uw leidingen oud worden

  Roest waterleiding: bruin water uit de kraan

  Kleurt het water bruin of rood wanneer u de kraan opendraait? Dan zit er roest in uw waterleiding. Dat is niet schadelijk voor de gezondheid, maar kan wel betekenen dat uw leidingen een opknapbeurt nodig hebben. (meer…)

 • Nieuw adres: e-Pipe verhuist naar Harelbeke!

  e-Pipe verhuist naar Harelbeke

  e-Pipe verhuist naar een nieuwe locatie. Vanaf 1 maart vindt u ons in de Kleine Waregemsestraat 31, 8530 Harelbeke.

 • Vochtplekken op muren of plafond? Zoek het lek!

  Vochtplekken op muren of plafond? Misschien zit u wel met een lek

  Vocht in de muur? Dat herkent u wanneer er vochtplekken zichtbaar worden, verf of behang kapot gaan of er schimmel ontstaat. Bij zulke vochtplekken zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Eén ding staat vast: u moet er iets aan doen. (meer…)

 • e-Pipe op Bouwbeurs Roeselare

  e-Pipe op Bouwbeurs Roeselare

  Op 10, 11, 12 en 16, 17, 18 februari staat e-Pipe op de jaarlijkse Bouwbeurs van Roeselare. Het ideale moment om te ontdekken hoe e-Pipe werkt en wat u kan doen tegen lage waterdruk, lekken, vieze geurtjes en andere ongemakken.

 • 3 apps die u helpen water te besparen

  water besparen met deze slimme apps

  Op zoek naar slimme manieren om water te besparen? Laat uw smartphone u helpen. Deze apps maken water besparen eenvoudig en leuk. (meer…)

 • Water met een smaakje: 3 recepten om het lekker en gemakkelijk zelf te maken

  water met een smaakje: 3 recepten om het zelf te maken

  Dat water drinken gezond is, wist u al. In de rekken van uw supermarkt vindt u behalve het traditionele mineraalwater tegenwoordig ook ‘infused water’. Maar wist u dat u dit water met een smaakje net zo eenvoudig zelf maakt? Met deze drie recepten hebt u de aanbevolen anderhalve liter per dag zò binnen. (meer…)

 • Lekdetectie, hoe werkt dat eigenlijk?

  lek waterleiding

  Een waterlek merkt u vaak pas op als de schade al zichtbaar is. Snel ingrijpen is dan de boodschap. Tegenwoordig wordt bij lekdetectie hoogtechnologische apparatuur ingezet. Zo kan het lek worden opgespoord zonder dat u bang hoeft te zijn voor hak- of breekwerk. Welke techniek gebruikt wordt, hangt af van het soort leiding en de plaats waar het lek zich vermoedelijk bevindt. (meer…)

 • Winter: zo kunt u uw leidingen beschermen tegen vorst

  leidingen beschermen tegen vorst

  Zijn uw leidingen al klaar voor de eerste winterprik? Leidingen die bevriezen en later weer ontdooien, kunnen barsten of scheuren. Dit is wat u kan doen om dat soort problemen te vermijden. (meer…)

 • Epoxy in uw leidingen: veilig en duurzaam

  Epoxy in uw leidingen: veilig en duurzaam

  Bij een e-Pipe-renovatie worden uw leidingen eerst grondig gereinigd en daarna binnenin bekleed met een dun laagje epoxy. Die unieke methode heeft als resultaat dat uw leidingen nog jaren meekunnen. Meer zelfs: na de renovatie zijn ze beter dan nieuw. (meer…)

 • e-Pipe op BIS, dé bouwbeurs

  e-Pipe staat op BIS Bouwbeurs

  Van 7 tot 15 oktober vindt u e-Pipe op BIS, dé bouwbeurs. Vragen over leidingrenovatie, lekdetectie of verstoppingen? Kom ze stellen in Flanders Expo Gent, hal 3, stand 3133. We staan u graag te woord!

 • Waterlekken ontdekken

  waterlek

  Vocht- en schimmelplekken of een verhoogde waterfactuur wijzen op een waterlek, maar vaak merkt u dat pas laat op. Hoe komt u erachter dat u een lek in een waterleiding heeft?
  (meer…)

 • Na de slimme elektriciteitsmeter, nu ook slimme watermeters?

  Slimme watermeters: binnenkort ook bij u thuis?

  U kent het jaarlijkse ritueel: de watermaatschappij vraagt u elk jaar om de waterstand door te geven. Zo stemt ze uw factuur af op uw verbruik. Voor eleketriciteit hoeft dat nochtans niet meer. Waar blijft de slimme watermeter? (meer…)

 • Wat gebeurt als het water opraakt?

  Wat gebeurt er als het water opraakt?

  Tijdens de droge periode in juli moesten veel mensen plots nadenken over hun watergebruik. Water lijkt in ons land overvloedig aanwezig, maar dat is dus niet echt zo. Wat gebeurt er eigenlijk wanneer het water opraakt? (meer…)

 • e-Pipe gaat met vakantie!

  Onze kantoren zijn gesloten van 21 juli tot en met 15 augustus.

  Hebt u onverhoopt toch dringend een interventie nodig? Bel dan naar de technicus van wacht: 0490 11 97 03.

 • Loden leidingen neutraliseren kan ook zonder breekwerk!

  loden leidingen zijn een gevaar voor de gezondheid

  Tot 1970 was het gebruik van loden waterleidingen courant. Dateert het gebouw van deze periode of vroeger? Dan is de kans reëel dat er nog lood aanwezig is. Oude loden buizen, verbindingen of soldeersels scheiden kleine partikels lood af die opgenomen worden door het kraantjeswater. (meer…)

 • Waar gaat uw afvalwater naartoe?

  Afvalwater: waar gaat het naartoe?

  Het water van elke douche die u neemt en elke pot kookwater die u weggiet, verlaat uw huis als afvalwater. Dat water ‘verdwijnt’ niet zomaar: het legt nog een hele weg af. Volgt u mee? (meer…)

 • Zwembad lek … Wat nu?

  Zwembad lek ... wat nu?

  Een lek in uw zwembad? Dat is een kostelijke zaak. U moet het zwembad vaker bijvullen, en dat voelt u al snel aan uw waterfactuur. Maar daar houdt het niet op. Hoe langer de situatie aansleept, hoe meer het weglekkende water de grond onder uw zwembad aantast. Dat kan leiden tot verzakkingen. Snel ingrijpen is dus de boodschap! (meer…)

 • Een douchekop die bij u past voor echte doucheluxe

  De ene wil vooral dat het vooruitgaat. De andere wil eindeloos mijmeren en draait pas na een uur de kraan weer dicht. Hoe doucht u zelf? Kies een douchekop die bij u past, want die bepaalt hoe tevreden u van onder de douche stapt. (meer…)

 • Waarom waterbesparing belangrijk is

  Waarom waterbesparing belangrijk is

  In de media ontsnapt u er niet meer aan: de wereld zit in een watercrisis. Dat is de reden waarom u overal hoort dat waterbesparing nodig is. Een terechte oproep! Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? (meer…)

 • 5 simpele oplossingen voor kalkaanslag

  Simpele oplossingen voor kalkaanslag

  Kalk is een mineraal dat van nature in ons drinkwater zit. Net zoals magnesium is het zelfs heel gezond. Maar het heeft een nadeel dat u ongetwijfeld kent: kalkaanslag. Lees verder om te ontdekken wat u tegen dat ongemak kan doen. (meer…)

 • Waar komt ons leidingwater vandaan? Van winning tot kraan

  Waar komt ons leidingwater vandaan?

  U draait de kraan open en er komt water uit. Evident, toch? Maar vraagt u zich ooit weleens af waar dat water vandaan komt? We nemen u mee op reis, van waterwinning tot kraan. (meer…)

 • Aan het renoveren? Leidingrenovatie zonder ongemak

  Leidingrenovatie zonder ongemak

  Steekt u uw woning in het nieuw? Grijp dan de kans aan om ook uw waterleidingen aan te pakken. Het lijkt een intimiderende klus, maar met e-Pipe gaat het goed vooruit. En u hebt er een leven lang plezier van. (meer…)

 • Zo ziet uw waterleiding er vanbinnen uit: voor en na e-Pipe

  leiding voor en na het e-Pipe-procedé

  e-Pipe gebruikt een gepatenteerde methode om leidingen te reinigen en te beschermen met een epoxy-laagje. Het contrast tussen voor en na is zo groot, dat we het u maar al te graag tonen. (meer…)

 • 360 euro voor The Ocean Cleanup

  e-Pipe steunt The Ocean Cleanup voor propere oceanen

  Herinnert u zich onze goede voornemens nog? In januari schonk e-Pipe voor elke klant die een bestelling plaatste, 20 euro aan The Ocean Cleanup. Dat leverde in totaal 360 euro op voor het goede doel! (meer…)

 • Lekker water maakt het verschil: beter koken, eten en drinken

  Met lekker water zet u betere koffie

  Staat u er weleens bij stil hoeveel u dagelijks doet met water? Van uw eerste kopje koffie tot de pastaschotel die u ’s avonds op tafel tovert: alles smaakt beter met goed kraantjeswater. (meer…)

 • “Dankzij e-Pipe is de waterdruk thuis ongelooflijk verbeterd”

  e-Pipe verbetert de waterdruk en zorgt voor schoon, helder water uit de kraan

  Bij Jos B. uit Mariakerke kwamen er amper nog een paar druppels uit de kraan door een verstopping. Na een bezoekje van onze vertegenwoordiger koos hij voor e-Pipe. (meer…)

 • e-Pipe maakt goede voornemens

  e-Pipe steunt The Ocean Cleanup

  Welke voornemens maakt u voor 2017? Misschien overlappen ze wel met die van ons! (meer…)

 • e-Pipe wenst u een zorgeloos 2017!

  Prettige feestdagen!

  Dringend hulp nodig tijdens de feestdagen?
  Tijdens de eindejaarsperiode, van 23 december tot en met 8 januari, is e-Pipe gesloten.
  Onze interventiedienst blijft wel bereikbaar voor onze klanten. Waterellende? Bel 056 520 220.

 • Waarom e-Pipe u vol vertrouwen 25 jaar garantie biedt

  e-Pipe is zo duurzaam dat we u gerust 25 jaar garantie durven beloven.

  Een e-Pipe-renovatie is het beste wat u voor uw leidingen kunt doen. Want onze unieke technologie vernieuwt uw leidingen van binnenuit, zonder breekwerk. En omdat we 100 procent geloven in wat we doen, krijgt u er 25 jaar garantie bovenop. Daar hebben we drie heel goede redenen voor. (meer…)

 • e-Pipe zoekt versterking! Vacature: monteur sanitair

  vacature monteur

  Ben jij een ervaren monteur sanitair en leidingwerken, mét een rijbewijs en vooral veel zin om bij te leren? Dan is e-Pipe op zoek naar jou. (meer…)

 • Is regenwater wel gezond om te gebruiken?

  regenwater gebruiken

  We spraken hier al eerder over regenwater als alternatief voor leidingwater. Dat is veel goedkoper en bovendien milieuvriendelijk. Maar is dat water wel goed voor u – en voor uw leidingen? (meer…)

 • Lage waterdruk: 3 oorzaken en oplossingen

  lage waterdruk

  Lage waterdruk kan wijzen op een paar verschillende problemen. Deze drie scenario’s vatten de voornaamste samen – mét, natuurlijk, de oplossing erbij. (meer…)

 • Leidingen herstellen zonder breekwerk: geen magie … gewoon e-Pipe!

  e-Pipe herstelt leidingen zonder breekwerk

  Stof, brokstukken en overal vuile voeten. Dat is waarschijnlijk wat u voor u ziet wanneer u denkt aan de renovatie van uw leidingen. Geen wonder dat u er vreselijk tegenop ziet. e-Pipe doet het anders: zonder breekwerk, in alle comfort. (meer…)

 • Leidingen isoleren voorkomt lekken in de winter

  leidingen isoleren

  Waterleidingen en cv-leidingen die door koude ruimtes lopen, krijgen het in de winter zwaar te verduren. Bij aanhoudende vrieskou krimpen de leidingen en zetten ze weer uit. Dat leidt tot barstjes en lekken. Gelukkig kan u dat eenvoudig voorkomen door uw leidingen te isoleren. (meer…)

 • Handig! Elektronische kraan in de badkamer

  elektronische kraan

  U kent hem al van op restaurant of op openbare plaatsen: de elektronische kraan die automatisch begint te lopen zodra u uw handen eronder steekt. Wist u dat u ook thuis kan genieten van dit straffe st(r)aaltje van design en technologie? We zetten vier troeven voor u op een rij. (meer…)

 • Zwembadonderhoud: denk ook aan de leidingen

  zwembad

  De zomer loopt – helaas – op zijn laatste benen. De parasols verdwijnen in het tuinhok, de bikini’s vliegen achteraan in de kleerkast en het zwembad is toe aan zijn winteronderhoud. Geen idee hoe dat moet, zwembadonderhoud? Met deze basisingrepen komt u al een eind. (meer…)

 • 5 tips om water te besparen in de keuken

  Water besparen in de keuken

  Dagelijks stroomt er zowat honderd liter water uit onze kraan. Dat tikt aan op de factuur – om nog maar te zwijgen over het feit dat het ook weegt op ons milieu. Daarom hier onze tips: water besparen in de keuken wordt zo kinderspel. (meer…)

 • Nieuw adres! e-Pipe voortaan in Marke

  Cartoon: e-Pipe verhuist naar Marke

  e-Pipe is verhuisd! U vindt ons voortaan in de Torkonjestraat 21F, 8510 Marke.

  Onze telefoonnummers, openingsuren en natuurlijk onze service blijven onveranderd.

 • Buitenkraan? Bron van plezier!

  Buitenkraan? Bron van plezier!

  Zomerdagen? Die gaan hand in hand met buiten spelen. Ravotten in het park. Voetballen op straat. Of – het leukste van al – waterpret in de tuin. De hoogste tijd dus om de buitenkraan terug aan te sluiten en uw kroost te entertainen met deze drie spetterende spelletjes. (meer…)

 • e-Pipe gaat met vakantie

  vakantie

  De kantoren van e-Pipe zijn gesloten van 18 juli tot 15 augustus.

  Vanaf 16 augustus zijn we weer op post.

 • Zuinig met water in de tuin

  160629_EPI_tuin

  De zomer breekt aan, en dat voelen ook de planten in de tuin. Tijdens droge periodes kunnen die best wat hulp gebruiken. Voordat u alle kranen opendraait om uw dorstige gazon groen te houden, geven we u een paar tips. (meer…)

 • Water besparen met design: 3x mooi én zuinig in de badkamer

  160615_EPI_water besparen

  Dat water besparen een goed idee is, hoeven we u niet meer te vertellen. Maar soms geniet u zo van uw douche dat u de tijd vergeet. Of zijn uw gedachten elders en vergeet u de kraan dicht te draaien tijdens het tandenpoetsen. Deze gadgets helpen u water te besparen. En ze zijn ook nog eens pareltjes van design. (meer…)

 • Handig! Kokend water uit de kraan

  160608_EPI_kokendwaterkraan

  Zin in een snel kopje koffie of thee? Sneller dan dit kan het niet: met een kokendwaterkraan hoeft u nooit meer te wachten op de waterkoker. (meer…)

 • Zuinig wassen? Dat doet u zo

  zuinig wassen

  Voor veel huishoudens is de wasmachine een van de hardst werkende toestellen in huis. Daarbij verbruikt de machine heel wat water en energie. Met een paar kleine aanpassingen houdt u het verbruik binnen de perken. Drie tips voor zuinig wassen. (meer…)

 • Lek in huis? Grijp in met dit stappenplan

  lek waterleiding

  Op zoek naar eerste hulp bij lekken? Doorloop dit stappenplan naar een snelle oplossing voor elk lek in huis. (meer…)

 • Duurzaam douchen: 3 tips

  duurzaam douchen

  Wat doet het deugd, een warme douche aan het einde van een lange dag. Of juist ’s ochtends, om de slaap uit uw ogen te wassen. We geven u drie tips om van uw douche te blijven genieten zonder zorgen over uw waterverbruik. (meer…)

 • Regenwater gebruiken in huis: hoe en waarom

  regenwater

  Er is maar weinig in het leven dat gratis uit de lucht valt. Regen is een van de uitzonderingen. Daar wordt u niet meteen blijer van, zegt u? Onterecht! Regenwater gebruiken in het huishouden heeft alleen maar voordelen. (meer…)

 • Verplichte keuring waterinstallatie: ook bij renovatie

  keuring waterinstallatie

  Na een grondige renovatie van de waterleidingen in huis, wil u natuurlijk het liefste meteen de kraan opendraaien en de verwarming opzetten. Nog éven geduld: eerst moet de keurder komen. (meer…)

 • 6 goede redenen om een waterontharder te installeren

  waterontharder

  Een waterontharder – of waterverzachter – filtert kalk uit het leidingwater. Water dat veel kalk bevat, wordt ‘hard’ genoemd. Hoe hard het leidingwater precies is, verschilt per regio. Gefilterd water smaakt lekkerder, maar een waterontharder heeft nog tal van andere voordelen. (meer…)

 • 10 manieren om thuis water te besparen

  thuis water besparen

  Op 22 maart is het Wereldwaterdag, een dag om stil te staan bij de schaarste van water op onze aardbol. Want hoe blauw die bol er ook uitziet: drinkbaar water is kostbaar. We moeten er dus zuinig mee omspringen. We geven u tien tips om thuis mee het verschil te maken. (meer…)

 • Waterleidingen in een oud huis: hierop moet u letten

  waterleidingen oud huis

  Gaat u binnenkort de uitdaging aan om een oud huis te renoveren? Dan doet u er goed aan om de waterleiding onder de loep te nemen. Dit is hét moment om uw waterleiding te vernieuwen. (meer…)

 • Klant aan het woord: “Creatieve oplossing voor vervelend probleem”

  160302_EPI_testimonial

  Bij mevrouw Tjoens uit Wevelgem ontdekte een aannemer een groot lek toen hij werken kwam uitvoeren. Het hele leidingstelsel bleek verouderd. Met e-Pipe vond ze een vlotte oplossing. (meer…)

 • Verstoppingen voorkomen met 3 simpele trucs

  verstoppingen voorkomen

  In de keuken stroomt er vuil water uit de afwasmachine of de gootsteen door de leidingen. In de badkamer zijn zeepresten en haren de boosdoeners. Na een tijdje hoopt het vuil zich op en loopt het water niet meer weg. Gelukkig is dit ongemak eenvoudig te voorkomen! (meer…)

 • De watermaatschappij of uzelf: wie is verantwoordelijk bij een lek?

  Wie is verantwoordelijk bij een lek: uzelf of de watermaatschappij?

  Een lek kan grote schade aanrichten: water in de kelder, vocht in de muren of erger. Vaak lopen de kosten hoog op. Kan u die verhalen op de watermaatschappij? Of bent u zelf verantwoordelijk bij een lek? (meer…)

 • Perso: 6 vragen aan Joline

  6 vragen aan Joline

  Joline is het gezicht van de boekhouding en de HR bij e-Pipe. We stelden haar zes vragen over zichzelf. (meer…)

 • “Geen stof, lawaai of vuiligheid. En het werkt echt!”

  e-pipe team

  De familie De Ruyter in Wondelgem wilde de waterdruk in huis verbeteren, maar zonder daarbij wekenlang in het stof en het lawaai te zitten. e-Pipe renoveerde hun leidingstelsel op enkele dagen tijd. (meer…)

 • Waarom kraantjeswater drinken gezond is

  kraantjeswater drinken

  Dat kraantjeswater veel minder kost dan flessenwater, hoeven we u niet te vertellen. Maar wist u ook dat kraantjeswater heel gezond is, en vaak zelfs gezonder dan het flessenwater uit de supermarkt? (meer…)

 • Nieuwe waterfactuur in 2016: wat verandert er voor u?

  Nieuwe waterfactuur in 2016

  In 2016 ziet uw waterfactuur er een beetje anders uit. Zuinige verbruikers betalen voortaan minder voor leidingwater. Verbruikt u thuis veel water, bijvoorbeeld voor uw zwembad? Dan loopt uw waterfactuur vanaf nu hoger op dan vroeger. (meer…)

 • Prettige feestdagen voor iedereen!

  prettige kerstdagen

  Tijdens de eindejaarsdagen is e-Pipe gesloten van 19/12 tot en met 3/1. Voor dringende interventies kan u ons bereiken op tel. 056 22 16 80.

  Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkige 2016!

 • 3 oplossingen voor een verstopte afvoer

  Verstopte afvoer? Zo opgelost!

  Een verstopte afvoer? Het overkomt iedereen weleens. Plots loopt de douche, het bad of de gootsteen niet meer leeg. Stroop uw mouwen maar op, want hier zijn drie oplossingen voor uw probleem. (meer…)

 • Bah, geurtjes! Dit kunt u doen tegen geurhinder in huis

  Geurhinder in huis: oorzaken en oplossingen

  Geurhinder in huis? Bah! Stank die opstijgt vanuit afvoerputjes of de wc is erg vervelend. Vooral omdat de oorzaak van het probleem niet zichtbaar is. Zit er een verstopping in de afvoerleiding? Of is er meer aan de hand? (meer…)

 • Zo bestrijdt u roest in de waterleiding

  Roest waterleiding

  Dat er corrosie of roest in de waterleiding zit, merkt u wanneer er roodbruin of blauwgroen water uit de kraan stroomt. Het is een teken dat de leiding aan de binnenkant aan het verslijten is. (meer…)

 • Slappe douchestraal? e-Pipe verhoogt de waterdruk

  Waterdruk verhogen met e-Pipe

  Verpest een slappe waterstraal uw deugddoende douche? Dan moet u op zoek naar manieren om de waterdruk te verhogen. Een e-Pipebehandeling lost het probleem op zonder breekwerk. (meer…)

 • Winnaar Magazine O en nieuwe editie!

  Cadeaupass te winnen met Magazine O

  De winnaar van de Magazine O-wedstrijd is deze maand de familie Seynaeve-Verhulst uit Heule. Zij winnen een onderhoudscontract voor hun verwarmingsinstallatie. Proficiat!

  Wil u ook graag kans maken op een leuke prijs? Download dan snel de nieuwe editie van Magazine O en neem deel aan de kruiswoordraadselwedstrijd!

 • Leidingen reinigen, hoe begint u eraan?

  Leidingen reinigen met e-Pipe

  Uw afvoerleidingen krijgen heel wat te slikken. Aan de binnenkant van de leidingen hopen vuil en kalk zich op. Dat merkt u na verloop van tijd aan een onprettig geurtje of, nog vervelender, een verstopping. Liever voorkomen dan genezen dus – en gelukkig is dat helemaal niet moeilijk. (meer…)

 • Een gratis waterfilter

  Gratis Waterfilter

  Van 3 tot 11 oktober staat e-Pipe op de Bouwbeurs Bis in Flanders Expo. We verwelkomen u graag op stand 3128. Wie kiest voor een volledige leidingrenovatie, krijgt van e-Pipe een GRATIS WATERFILTER. U vindt alle informatie en voorwaarden over onze tijdelijke beursactie in de promofolder.

 • Lek in de waterleiding: een aderlating voor uw portefeuille

  Lek in waterleiding

  Waterlekken zijn vreselijk duur. Haast zonder dat u het merkt, stromen er door een klein lek al ettelijke liters water per dag weg. Dat jaagt uw waterverbruik nodeloos de hoogte in – en uw factuur dus ook. (meer…)

 • Zo werkt lekdetectie bij e-Pipe

  Lekdetectie e-Pipe

  Blijft uw watermeter lopen terwijl alle kranen dicht staan? Dan hebt u ergens een onzichtbaar lek in huis. Dat moet natuurlijk snel en degelijk hersteld worden – zodra u weet waar het zit. Gelukkig weet uw e-Pipe-technicus het kleinste lek te vinden. (meer…)

 • Door een waterleiding geboord bij het klussen: wat nu?

  door waterleiding geboord

  Het overkomt de handigste doe-het-zelver: u hebt ergens geboord en onbedoeld een waterleiding geraakt. Vaak ziet u op de bouwplannen niet waar de afvoerleidingen precies liggen. Een foutje is dan snel gebeurd. Wat nu? (meer…)

 • Gaslek in huis: beter voorkomen dan repareren!

  e-Pipe voorkomt gaslekken

  Een gaslek in huis vormt een groot risico voor verstikking, brand of zelfs ontploffing. Het is dus belangrijk dat u de toestand van uw gasleiding goed in de gaten houdt en tijdig onderhoudt. Voorkomen is altijd beter dan repareren! (meer…)

 • Waterlek opsporen? Zo ziet u of uw leiding lekt

  waterlek opsporen

  Een lek aan de kraan of een zichtbare leiding is gemakkelijk te vinden: u hoeft alleen maar de oorsprong van de plas water te zoeken. Maar ook een onzichtbaar waterlek opsporen is eigenlijk niet moeilijk. Lees hier hoe het moet

 • Lek in het zwembad? Opgelost zonder breekwerk!

  Lek in zwembad

  Het waterpeil in uw zwembad daalt: dat is normaal. Door de warmte verdampt het zwembadwater geleidelijk aan. Ziet u het peil sneller dalen dan gewoonlijk? Dan is de kans groot dat het water wegstroomt langs een lek in de leiding. (meer…)

 • Nieuwe Gazett’O vol nuttige weetjes!

  Gazett'O

  De nieuwe Gazett’O bulkt van de weetjes over de wetgeving rond verwarmingsinstallaties. Saaie kost? Helemaal niet! We leggen uit hoe u uw voordeel doet met vier verplichte nummertjes, van energie-audit tot ketelonderhoud. Download Gazett’O om er alles over te weten te komen.

 • Het tweede nummer van Gazett’O is uit!

  150401_gazetto

  Schimmels in huis voorkomen? Op zoek naar frisse woonideeën? Loop je al een tijdje rond met renovatieplannen? Het voorjaar is het moment bij uitstek om te klussen en te vernieuwen. Download nu de laatste editie van Gazett’O en profiteer van onze lentecadeau: een gratis One-thermostaat bij aankoop van een nieuw condensatietoestel.
  (31 maart 2015)

 • Bruin water uit de kraan: het waarom én de oplossing

  bruin water uit de kraan

  U draait thuis de kraan open en verwacht fris, helder water. In plaats daarvan heeft het kraantjeswater een gele of zelfs bruine kleur. Niet erg smakelijk! Wat is er aan de hand? (meer…)

 • Woning kopen? Kijk de waterleiding na!

  toestand waterleiding testen

  Er is veel waarop u moet letten bij de aankoop van een nieuwe woning, en vaak maar weinig tijd om alles goed na te kijken. Toch doet u er goed aan om ook aandacht te besteden aan de toestand van de waterleidingen. Zo vermijdt u onaangename verrassingen achteraf. (meer…)

 • Project in de kijker: Zeebrugge

  Traveler Z 14
  • Woontype: rijwoning in Zeebrugge
  • Probleem: weinig water uit de kranen
  • Duur van de werken: 5 dagen
  • Aanpak: e-Pipe reinigde het volledige koud- en warmwatercircuit en behandelde de leidingen met een epoxy-coating.
  • Resultaat: er stroomt opnieuw zuiver water – met een sterke waterdruk – uit alle koud- en warmwaterpunten van de woning.
   (20/3/2015)
 • Loden leidingen in huis? Snel ingrijpen!

  loden leidingen

  Hoe zuiver is het water dat bij u thuis uit de kraan stroomt?

  Dankzij de hoge kwaliteitsnormen voor leidingwater in Europa hoeft u zich die vraag zelden te stellen. Tenzij de leidingen bij u in huis te wensen overlaten. In oudere woningen bestaat de kans dat het water nog door loden pijpen naar de kraan stroomt. Dan krijgt u via het leidingwater looddeeltjes binnen die erg schadelijk zijn voor de gezondheid. (meer…)

 • Project in de kijker: Wondelgem

  Traveler Z 14
  • Woontype: vrijstaande woning in Wondelgem
  • Probleem: roestkleurig water uit verschillende kranen
  • Duur werken: 3 dagen
  • Aanpak: het volledige koud- en warmwatercircuit van de sanitaire installatie werd gereinigd en behandeld met een epoxy-coating
  • Resultaat: uit alle koud- en warmwaterpunten stroomt opnieuw zuiver water, met een sterke waterdruk

  (4/maart/’15)

 • Facebook-actie: 100 euro korting

  vernieuw leidingen

  e-Pipe is niet aanwezig op Batibouw, maar tot eind maart geven we u graag een actiekorting van 100 euro. (meer…)

 • Project in de kijker: Blankenberge

  Traveler Z 14
  • Woontype: appartementsgebouw residentie Beaulieu-Chambord
  • Locatie: Blankenberge
  • Probleem: in de gasleidingen werden lekken vastgesteld.
  • Duur werken: 5 dagen
  • Aanpak: onze technici vernieuwden de gasleidingen van binnenuit door epoxy-behandeling.
  • Resultaat: alle lekken werden gedicht, de installatie is opnieuw in gebruik.

  (18/feb/’15)

 • Dikketruiendag of een heel jaar energie besparen?

  kalkaanslag voorkomen

  Vrijdag 13 februari is het Dikketruiendag. Een dag je thermostaat een graadje lager zetten en je warmste trui bovenhalen, is een goede manier om bewust te worden van je energieverbruik. Absoluut nodig, want energie kost alsmaar meer geld.

  Slimmer besparen

  Wil je echt geld besparen? Dan moet je structureel iets doen zoals de energievreters wegwerken. Wist je bijvoorbeeld dat 1 mm kalkaanslag in je warmwaterinstallatie kan leiden tot 10% meer energieverbruik? Tel daarbij de hogere CO2-uitstoot en de korte levensduur van je installatie en je hebt voldoende redenen om kalkaanslag in je installatie te voorkomen. Contacteer ons om tijdig je leidingen te ontkalken!

 • Project in de kijker: Kortrijk

  Vernieuwing leidingen zonder breekwerk
  • Woontype: driegevelwoning
  • Locatie: Kortrijk
  • Probleem: bruin gekleurd water uit de kranen door corrosie van de leidingen
  • Duur werken: 3 dagen
  • Aanpak: koud- en warmwatercircuit (galvanisé) van de sanitaire installatie; 16 koudwaterpunten en 7 warmwaterpunten.
  • Resultaat: door zandstraling werd eerst de corrosie in de leidingen verwijderd. Daarna brachten onze technici een beschermlaag van epoxy aan op de binnenwand van de leidingen. Het leidingwater is weer volledig zuiver en alle kranen hebben opnieuw een sterke waterdruk.
  • Meer foto’s van de werken foto’s op onze Facebookpagina.

  (4/feb/’15)

 • Win een onderhoudscontract voor uw cv-ketel

  Onderhoudscontract voor uw cv-ketel

  Download het nieuwe nummer van Magazine O. Bezorg ons het antwoord op de wedstrijdvraag op pag. 45 en misschien wint u een onderhoudscontract voor uw cv-ketel.

  Proficiat aan onze winnaar van november: Guy Decancq uit Kortrijk wint een Comfort onderhoudscontract.
  (29/jan/’15)

 • Nieuw op Facebook

  facebook-like

  Op de hoogte blijven van nieuwe technieken? Foto’s van afgewerkte werven? Benieuwd naar de mensen die dagelijks voor e-Pipe aan het werk zijn? Op onze Facebook-pagina volg je het allemaal op de voet. Volg ons hier.
  (22/jan/’15)

 • Winter deal: krijg 100 € korting!

  e-Pipe_A5-flyer_D2D-BouwXpo-preview

  Vernieuw nu uw leidingen en krijg 100 euro korting bij bestelling van een integrale leidingrenovatie. Download onze folder met alle informatie.

 • Gazett’O

  GazettO-preview

  Download ons eerste nummer van Gazett’O, boordevol tips om energiebewuster te leven. Ontdek de verschillende premies en subsidies van de overheid. Laat u inspireren door onze producten in de kijker. Gezellig en comfortabel wonen? Dat kiest u zelf.
  (26/nov/’14)

 • Project in de kijker: Izegem

  2014 - Vanderstraeten - Izegem_2.manuel
  • Woontype: eengezinswoning
  • Locatie: Izegem
  • Probleem: lek
  • Duur werken: 3 dagen
  • Aanpak: koud- en warmwatercircuit (koper) van de sanitaire installatie; 14 koudwaterpunten en 7 warmwaterpunten.
  • Resultaat: het lek werd gedicht dankzij de coating van epoxyhars, die e-Pipe op de binnenwand van de leidingen aanbracht. Onze klant opteerde om de volledige sanitaire installatie te laten behandelen om toekomstige lekken te vermijden.
   (26/nov/’14)
 • Leuke geschenken bij elke bestelling!

  geschenken-web

  Voor elke bestelling die u plaatst tussen 5 oktober en 31 december 2014, ontvangt u per aankoopschijf van €1000 een (*). Die (*) kan u omruilen voor één of meerdere geschenken. Download onze folder voor alle informatie.
  (1/sep/’14)