Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

3 manieren om water te besparen

Elk jaar opnieuw is 31 oktober Wereldspaardag. De themadag gaat over het belang van sparen: geld opzij zetten als appeltje voor de dorst. En als u nu eens én geld opzij kon zetten, én het milieu sparen? Dat is pas toekomstgericht! Redenen genoeg om water te besparen dus. En het is niet eens moeilijk.

Draai de kraan dicht

Draai de kraan sneller dicht en u bespaart vanzelf water: logisch, toch? Maar doet u het ook: de kraan dichtdraaien terwijl u uw haar inzeept of uw tanden poetst? Per minuut stroomt er al snel vijf liter water weg. Zonde om die niet te gebruiken.

Kies voor zuinige apparaten en sanitair

De grootste drinkers in huis zijn de wc (6 tot 9 liter water per spoelbeurt), de wasmachine (53 liter) en de vaatwasser (10 tot 17 liter). Een spaarspoelknop op de wc en toestellen met een hoge ecoscore (A+ of hoger) maken tientallen liters verschil per dag.

Pak lekken aan

Een lek is de spijtigste manier om water te verspillen. Want het water dat wegdrupt, richt ook nog eens schade aan in uw vloeren of muren. Vermoedt u dus een lek in huis? Maak er dan onmiddellijk komaf mee. Een leidingrenovatie is een eenmalige investering waar u nog jarenlang plezier van hebt.