Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

Lage waterdruk in appartementsgebouwen

Geen of weinig water uit de kraan? Niets is zo vervelend als een douche met een zwakke straal. e-Pipe weet raad met lage waterdruk in uw appartementsgebouw.

Plaatselijke problemen

Ga eerst na of alle buren last hebben van verminderde waterdruk. Genieten zij van een verkwikkende douche met volle straal terwijl één appartement uit de boot valt? Dan ligt het probleem wellicht bij de leidingen in het appartement zelf. Tijd voor een leidinginspectie!

Leidingrenovatie voor het hele gebouw

Is het leidingsstelsel van het hele gebouw verouderd? Dan is de kans groot dat afzetting van kalk, vuil of roest delen van uw leidingen verstopt. Daardoor vindt het water moeilijker haar weg door het leidingsstelsel. Een daling van de waterdruk is dan een logisch gevolg.

e-Pipe gebruikt een gepatenteerde methode om de leidingen van uw appartementsgebouw van binnenuit te reinigen én te renoveren. Aangezien een e-Pipebehandeling geen breekwerk vereist, verlopen de werken zonder ongemakken.

Slappe straal uit de kraan

In een hoog gebouw kan de waterdruk afnemen door het hoogteverschil tussen de verschillende verdiepingen. Leidingwater verliest namelijk druk wanneer het eerst naar boven moet klimmen. Per tien meter stijgleiding daalt de waterdruk zelfs met 1 bar.

Een drukverhogingsinstallatie of hydrofoor lost dit probleem op. Zo’n installatie brengt de waterdruk op de hoogste verdiepingen met een pomp weer op peil. De plaatsing van een hydrofoor moet gekeurd worden door het waternet. Laat de installatie dus over aan een professional.

Bent u syndicus van een appartement of zetelt u in de vergadering van eigenaars? Laat de leidingen van uw gebouw controleren door e-Pipe. Zo blijft u eventuele lekken en schade steeds een stapje voor. Neem contact op voor meer informatie.