Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

“Is mijn zwembad lek?” en andere belangrijke vragen

Wat een zomer! Bent u een van die gelukkigen met een eigen zwembad? Dan wist u de afgelopen weken wel waar u verkoeling moest zoeken. Het kan zijn dat het waterpeil een beetje daalt door verdamping tijdens een hittegolf zoals dit jaar. Maar zakt het waterpeil van uw zwembad meer dan 1 à 2 centimeter per dag? Dan is er misschien sprake van een lek in uw zwembad.

Zit er een lek in uw zwembad?

Twijfelt u of er een lek in het zwembad zit? Dan geeft deze eenvoudige test uitsluitsel.

Plaats een emmer water op een zwembadtrede en maak hem goed vast zodat hij niet omvalt. Vul nu de emmer zodat het waterpeil in de emmer gelijk is aan dat van het zwembad. Zet de pomp van het zwembad af en wacht 24 uur. Daarna controleert u het waterpeil. Is het waterpeil van het zwembad sterker is gedaald dan dat van de emmer? Dan bevindt zich er waarschijnlijk een lek in het zwembad.

Lek in zwembadliner of leiding?

De volgende belangrijke vraag: waar zit het lek? Gaat het om een kapotte leiding? Of is er een beschadiging in de liner? Ook dat kan u zelf nagaan.

Laat het water zakken tot het waterpeil stabiel wordt. Stopt het water met zakken onder de plek waar de leiding in het zwembad komt? Dan moet u het probleem in de leiding zoeken. Zakt het water verder, dan zit het lek wellicht in de tegels of liner van uw zwembad.

e-Pipe weet raad

Lek in uw zwembadleidingen? e-Pipe herstelt niet alleen leidingen in uw woning, maar neemt ook de leidingen van uw zwembad onder handen. Meer weten? Neem contact op. En geniet snel weer van een verkoelende duik.