Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

3 apps die u helpen water te besparen

Op zoek naar slimme manieren om water te besparen? Laat uw smartphone u helpen. Deze apps maken water besparen eenvoudig en leuk.

Minder lang onder de douche

Een douchetimer zoals Showr (Android) geeft u een waarschuwing wanneer het tijd is om de kraan dicht te draaien. Veel leuker dan een wekker naast de douche, want de app houdt uw doucherecords bij én laat u toe muziek te spelen in de badkamer.

Leuk alternatief voor kinderen is de Stopwatch-app van het Nederlandse WaterSpaarders (Android en iOS). Een leuk dier speelt een liedje zo lang u mag douchen.

Slimme tips om water te besparen

Op zoek naar een leuke manier om zuiniger met water om te gaan in het huishouden? Apps zoals Water Conservation (Android) tonen u wat u in huis kan doen om minder te verbruiken. Nog leuker wordt het met Save My Water (iOS) waarbij u spelenderwijs water bespaart.

Drip, drip, drip

Vraagt u zich ooit af hoeveel water er verloren gaat door één stomme, lekkende kraan? De app Leaky Faucet Drip (Android en iOS) berekent het voor u. Wedden dat u snel een nieuwe kraan laat plaatsen?

Bonus: drinkherinnering

Van al dat besparen zou u het bijna vergeten: genoeg water drinken is belangrijk voor uw gezondheid. Gelukkig bestaan er apps die u daaraan helpen denken. Met Waterlogged (Android en iOS) bijvoorbeeldt houdt u bij hoeveel u vandaag al gedronken hebt. De app geeft u ook een seintje wanneer het tijd is voor een frisse slok.