Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

Loden leidingen neutraliseren kan ook zonder breekwerk!

Tot 1970 was het gebruik van loden waterleidingen courant. Dateert het gebouw van deze periode of vroeger? Dan is de kans reëel dat er nog lood aanwezig is. Oude loden buizen, verbindingen of soldeersels scheiden kleine partikels lood af die opgenomen worden door het kraantjeswater.Wanneer u drinkt van besmet kraantjeswater, stapelen de looddeeltjes zich op in het lichaam. Lood tast voornamelijk de nieren en het zenuwstelsel aan, vooral tijdens de ontwikkeling ervan. Daarom behoren jonge kinderen en zwangere vrouwen tot de risicogroepen van loodvergiftiging. Om dit probleem in te dijken, werd de Europese norm voor de toegestane concentratie lood in drinkwater eind 2013 teruggeschroefd van 25 naar 10 microgram per liter.

Wat te doen bij loden leidingen

U lost het probleem niet op door een drinkwaterfilter te installeren of het water te koken. Ook de kraan flink laten doorlopen biedt geen oplossing. Hebt u loden leidingen in huis? Dan staat u voor de keuze: ofwel laat u ze volledig vervangen door nieuwe buizen. Ofwel kiest u voor de oplossing zonder breekwerk: laat uw leidingen coaten met een beschermende epoxylaag. Veilig, duurzaam en met een minimum aan hinder.

Afbeelding: vrt.be