Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

5 simpele oplossingen voor kalkaanslag

Kalk is een mineraal dat van nature in ons drinkwater zit. Net zoals magnesium is het zelfs heel gezond. Maar het heeft een nadeel dat u ongetwijfeld kent: kalkaanslag. Lees verder om te ontdekken wat u tegen dat ongemak kan doen.

Wat te doen tegen kalkaanslag …

  1. … in huishoudtoestellen? Kijk even in uw waterkoker: de kans is groot dat u op de bodem en op het warmte-element een laagje witte kalkafzet ziet. Hetzelfde gebeurt in uw koffiezetapparaat. In de supermarkt vindt u allerlei chemische oplossingen, maar met azijn lost u het probleem net zo goed op. Een paar uur laten inwerken, goed spoelen met schoon water, en uw toestel is zo goed als nieuw.
  1. … in de wasmachine? Het wasmiddel dat u gebruikt voor de vaatwasser of de wasmachine dient ook als bescherming tegen kalk. Bij normaal gebruik hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Interessant om weten: kalkaanslag gebeurt sneller bij hoge temperaturen. Wassen op 30 of 40° is dus niet alleen energiezuiniger, maar helpt ook kalkaanslag voorkomen.
  1. … op tegels of douchewanden? Eén keer douchen na een schoonmaakbeurt en ze zijn er weer: witte vegen en opgedroogde druppels op de douchewand. De oplossing is nochtans eenvoudig: droog de wand (en de douchekop!) af met een handdoek na uw douche. Zo ziet uw badkamer er veel langer stralend uit.
  1. … op uw kranen? Vooral in gebieden met hard water zet kalk zich af op kranen en douchekoppen. Een gouden tip uit de oude doos: doe een flinke scheut azijn in een plastic zakje en bind dat rond de kraan. Een nachtje laten weken, goed afspoelen, en klaar! Zuiveringszout is nog zo’n oud huishoudmiddeltje dat prima werkt tegen kalkaanslag.
  1. overal tegelijk, zodat u er nooit meer aan moet denken? Installeer een waterontharder. Die haalt de kalk uit het water nog voordat het naar de verschillende kranen in huis stroomt. Zo maakt u voorgoed komaf met kalk.