Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

Is regenwater wel gezond om te gebruiken?

We spraken hier al eerder over regenwater als alternatief voor leidingwater. Dat is veel goedkoper en bovendien milieuvriendelijk. Maar is dat water wel goed voor u – en voor uw leidingen?

Leiding- en regenwater blijven gescheiden

Regenwater bevat bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Daarom mag u het alleen gebruiken voor toepassingen die nooit met uw eten of uw lichaam in contact komen. Om de wc door te spoelen dus, de auto te wassen of de vloer te dweilen. Wanneer u regenwater gebruikt, moet dat gebeuren in een gescheiden stelsel zodat het leidingwater nooit vervuild wordt.

Filter voor de tank

Regenwater dat via uw dak en dakgoten naar de opslagtank stroomt, neemt daarbij blaadjes, zand en vuil mee. Een filter vangt alles op wat niet in de tank mag terechtkomen. Zo blijft de tank proper en raken uw leidingen niet verstopt.

Regenwater is dus niet zomaar een vervanging voor leidingwater. Het is wél een heel geschikte aanvulling en een goede manier om uw waterfactuur in bedwang te houden.