Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

Lage waterdruk: 3 oorzaken en oplossingen

Lage waterdruk kan wijzen op een paar verschillende problemen. Deze drie scenario’s vatten de voornaamste samen – mét, natuurlijk, de oplossing erbij.

Scenario 1: de waterdruk is plots opvallend lager dan gewoonlijk

Is uw waterdruk nog nooit een probleem geweest, tot nu? Dan is de kans groot dat er een probleem is met het waternet. Daaraan kan u zelf weinig doen. Geef het probleem wat tijd en vraag aan de buren of ze er ook last van hebben. Wellicht is de watermaatschappij al druk bezig met een oplossing.

Scenario 2: de waterdruk is slechts op sommige plekken laag

Een waterdrukprobleem in de keuken, maar niet in de badkamer of omgekeerd? Dat zou weleens aan de kraan kunnen liggen. Schroef die open en reinig alle onderdelen met azijn. Zo verwijdert u kalk- en andere aanslag. Is de waterdruk daarna niet beter? Dan kampt u waarschijnlijk met een lek in de aanvoerleiding.

Scenario 3: de waterdruk is altijd en overal laag

Welke kraan u ook opendraait, het resultaat is altijd een slap straaltje. Dat wijst op een probleem met uw hele leidingstelsel. Lekken of verstoppingen zijn typische boosdoeners. e-Pipe pakt uw leidingen grondig aan om korte metten te maken met die lage waterdruk.