Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

Nieuwe waterfactuur in 2016: wat verandert er voor u?

In 2016 ziet uw waterfactuur er een beetje anders uit. Zuinige verbruikers betalen voortaan minder voor leidingwater. Verbruikt u thuis veel water, bijvoorbeeld voor uw zwembad? Dan loopt uw waterfactuur vanaf nu hoger op dan vroeger.

Waterfactuur houdt rekening met uw gezin

De nieuwe waterfactuur maakt een onderscheid tussen zuinig waterverbruik en ‘luxeverbruik’. Dat hebt u bijvoorbeeld wanneer u een zwembad hebt of regelmatig het gazon sproeit. Voor luxeverbruik betaalt u vanaf nu meer dan vroeger, terwijl u voor zuinig verbruik net beloond wordt.

Verbruikt u thuis veel water omdat u een groot gezin hebt? Dan houdt de nieuwe waterfactuur daar rekening mee. Elke persoon die op uw adres gedomicilieerd is, telt mee in de berekening van uw verbruik. Dit voorbeeld maakt de nieuwe waterfactuur duidelijker.

Bereken zelf uw waterfactuur

Wacht u liever niet af tot de factuur in de bus valt? Dan kan u hier berekenen hoeveel de rekening ongeveer zal bedragen.