Wij zijn aanwezig op de bouwbeurs in Roeselare! U kan ons vinden op stand 800-801

Bruin water uit de kraan: het waarom én de oplossing

U draait thuis de kraan open en verwacht fris, helder water. In plaats daarvan heeft het kraantjeswater een gele of zelfs bruine kleur. Niet erg smakelijk! Wat is er aan de hand?

Oorzaken van bruin water

Af en toe is het mogelijk dat er een storing is bij de watervoorziening in uw buurt. Dan stroomt er plots troebel of bruin water uit de kraan. Meestal lost de watermaatschappij het probleem snel op. Binnen een half uurtje hebt u weer helder water. Is het bruine water geen eenmalig probleem, maar iets waarmee u al langer zit en dat alleen maar erger wordt? Dan is de kans groter dat de oorzaak in uw eigen leidingen zit: ze zijn verroest. De roestdeeltjes komen los en stromen met het water mee, uw bad of wasbak in.

Korte metten met bruin water

Roest in uw waterleidingen hoeft niet te betekenen dat uw hele leidingnet aan vervanging toe is. Wél dat u naar een efficiënte oplossing moet zoeken. Zoals e-Pipe, een technologie die uw leidingen vanbinnen reinigt en ze verzegelt, zodat roest er geen kans meer in krijgt.
(1 april 2015)